Prečo je jarné čistenie klimatizácie skvelý nápad?

Pre niektorých je jarné upratovanie šancou zbaviť sa starého odpadu a skutočne osviežiť dom. Naopak ostatným táto myšlienka na veľké jarné upratovanie vyvoláva chuť sa späť zababušiť do zimných perín. Bez ohľadu na to, ako sa na to pozriete, vyčistenie klimatizácií pred zahájením letnéj klimatizačnej sezóny prospeje zdraviu rodiny.

Prach a plesne, ktoré sa hromadia v domácnosti môžu byť príčinou mnohých zdravotných problémov, od kožných chorôb a alergií až po astmu a mor…dobre, mor možno nie, ale chápete. 🙂

Slávna dvojka (pleseň a prach) číha na miestach vnútra klimatizácie. V prípade, že ste klimatizáciu nikdy nečistili, mohli by v nej pôsobiť baktérie, plesne, huby, špina a ďalšie nečistoty, a to aj po jednom roku používania. V prvých horúci letný deň po zapnutí klimatizácie všetky škodlivé látky začnú prenikať do vzduchu Vášho domova.

Ako vyčistiť klimatizáciu?

Čo môžete urobiť

Niektoré zo základných čistiacich úkonov hravo zvládnete. Modely sa budú mierne líšiť, takže presné pokyny nájdete v návode na obsluhu klimatizácie.

  1. Na ochranu priestoru položte pod systém handričku alebo kryt.
  2. Vyberte filter z prednej časti vnútornej jednotky a umyte ho v teplej mydlovej vode.
  3. Pred vložením do jednotky sa presvedčte, že je úplne suchá.
  4. Vyčistite priestor okolo vonkajšej jednotky od nečistôt, aby vzduch vstupujúci do domu bol zbavený prachu.

Čo nechať profesionálom

Ostatné časti klimatizácie nie sú tak ľahko dostupné na čistenie a môžu zahŕňať prácu s elektrickými komponentmi alebo okolo nich. V niektorých prípadoch môžete stratiť záruku, ak do týchto oblastí vstúpi neoprávnená osoba. Odporúčame využiť našich skúsených technikov klimatizácii, ktorí ponúkajú službu hĺbkového čistenia.

Nezabudnite na servis klimatizácie

Naplánovanie ročného servisu klimatizácie je skvelým nápadom, ktorý Vám zaistí, že systém bude pripravený chladiť Váš domov. Servis navyše dokáže identifikovať všetky prípadné poruchy a tiež ich dať do poriadku pred začiatkom leta.

Napíšte komentár: